Miercuri 24 Aprilie

Julian Assange: Reteaua Facebook, cea mai mare masinarie de spionaj creata vreodata!


Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, le-a spus studentilor de la universitatea Cambridge ca Internetul, si in special reteaua sociala Facebook este cea mai mare masinarie de spionaj creata vreodata.

"A existat de fapt o revolta pe Facebook la Cairo in urma cu trei sau patru ani. Ea a fost foarte redusa ca proportii, iar dupa aceea (reteaua) Facebook a fost folosita pentru a-i aresta pe principalii utilizatori, care au fost apoi batuti, interogati si plasati in detentie", a spus Assange.

"Internetul este cea mai mare masinarie de spionaj pe care lumea a cunoscut-o vreodata", a precizat el.

Assange a mai spus ca regimurile dictatoriale profita de aceste tehnologii. "Nu este o tehnologie care favorizeaza libertatea de exprimare, nu este o tehnologie care favorizeaza drepturile omului", a adaugat Assange.

"Este mai degraba o tehnologie care poate fi folosita pentru a instaura un regim totalitar de spionaj fara precedent", a mai spus fondatorul WikiLeaks.

Australianul a precizat totusi ca site -ul pe care l-a creat a ajutat la declansarea revolutiilor recente din tarile arabe, in special in Tunisia.

Comentarii Facebook