Isarescu, revoltat dupa BAC: "Ce modele le dam elevilor? Samsari de fotbalisti"


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, s-a aratat revoltat de faptul ca in Romania tineri nu au modele, explicand astfel rezultatele de la BAC.

"Tot vorbim despre bacalaureat ca nu au reusit prea multi. Ce modele le dam, ce modele le da societatea romanesca in prezent, samsari de fotbalisti care castiga cu sutele de milioane? Ei vor prelua treptat conducerea acestei tari daca nu le dam modele. Apropo de educatie, de mici trebuie sa fie educati in spiritul, nu spun cuvinte mari, al muncii, al cinstei, al legalitatii", a declarat Mugur Isarescu.

Seful BNR a dat ca exemplu expozitia Euro a Bancii Central Europene gazduita anul trecut, care a demonstrat pana unde poate merge un proiect educational.

"Din pacate, spun din pacate, desi in prezentarea mea de aici reiese ca e mare succes, expozitia a fost vizitata de numai 6.500 de persoane si a stat trei luni de zile. (...) Asta arata ca mai trebuie sa pistonam in aceasta directie. Daca era ceva legat de vreun mare samsar de fotbalisti probabil ca nu se duceau 6.500, se duceau 20-30.000 de persoane. La o expozitie Euro, in conditiile in care daca intrebai acum cinci ani, acum doi ani romanii daca vor sa treaca la euro, maine ar fi vrut sa treaca, acum nu mai vor, ca au aflat ca e greu, ca e Grecia, sunt confuzi in minte. Ce ne arata acest lucru? Ca partea emotionala din reactia societatii romanesti este inca dominanta, peste tot exista dominanta emotionala si la vot se voteaza mai mult cu sentimentul decat cu ratiunea. Dar in domeniul finantelor cred ca trebuie mai multa ratiune, ca aici e vorba de bani", a completat Isarescu, potrivit Mediafax.

Comentarii Facebook