Vineri 2 Decembrie

Iohannis explică în stil prorpiu de ce s-a așezat pe un scaun la Masa Tăcerii, opera lui Brâncuși

 

Președintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, de ce s-a așezat fără probleme pe unul dintre scaunele de la Masa Tăcerii - opera lui Constantin Brâncuși, din Târgu-Jiu.

 

Nu am fost amendat și nici nu cred că s-a pus problema. Am fost împreună cu primarul, care a fost foarte de acord și nu a găsit nicio problemă. Discuția vă asigur că are substrat electoral. (...) Am citit câteva comentarii, cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuția mi s-a părut exagerată pur și simplu și cred că putem să o închidem aici”, a afirmat Iohannis.

 

Președintele Klaus Iohannis a fost, vinerea trecută, în județul Gorj, unde a vizitat mai multe obiective culturale. El s-a așezat oe unul dintre scaunele de la Masa Tăcerii, cu toate că lângă este un panou informativ pe care scrie: ”Să păstrăm intactă moștenirea Brâncuși pentru generațiile următoare. Vă rugăm să evitați contactul cu operele”.

Comentarii Facebook