În ce bărbați poți avea încredere în funcție de forma feței


Oamenii de știință s-au concentrat în ultimii ani pe o categorie problematică a populației: bărbații cu fețe late.

O serie de studii a dezvăluit că bărbaţii ce obţin un număr mai mare decât media în cazul raportului dintre lăţimea feţei şi înălţimea feţei tind să fie mai agresivi, mai competitivi şi tind să prezinte mai multe prejudecăţi despre străini, scrie Descoperă.ro.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Personality and Individual Differences acest tip de bărbați sunt mai predispuşi să înşele, cel puţin atunci când există o miză financiară la mijloc. O echipă de oameni de știință condusă de psihologul Cheryl McCormick de la Universitatea Brock susțin că acest comportament denotă o „senzaţie de putere” ce rezultă din cantitatea mare de testosteron.

Noul studiu vine ca și o completare a unui studiu pubvlicat în 2012 de către Michael Haselhuhn de la Universitatea California-Riverside care arăta că bărbaţii cu feţe mai late (raportate la înălţimea feţei) „sunt mai predispuşi să-şi păcălească interlocutorii într-o negociere şi sunt mai predispuşi să trişeze pentru a-şi amplifica câştigul financiar”.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook