Joi 28 Ianuarie

”Ibrahim”, românul acuzat de terorism, a fost arestat preventiv. Bărbatul neagă acuzațiileArgeșeanul Ionuț Cătălin Bălan, cunoscut și sub numele de ”Ibrahim”, a fost reținut, joi, de către procurorii DIICOT, acesta fiind acuzat de acte de terorism.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis, vineri, să emită mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

Întrebat dacă a fost vreodată la vreo bază aeriană şi dacă pregătea ”ceva”, Ionuţ Cătălin Bălan a răspuns în ambele cazuri negativ.

Sunt băgat într-o cacialma”, a fost tot ceea ce a declarat bărbatul. Întrebat de către cine este ”băgat într-o cacialma”, el a răspuns: ”de un jordanian (iordanian - n.r.)”, potrivit Mediafax.

Bălan este acuzat de propagandă jihadistă pe rețelele sociale, dar și de faptul că ar fi cules informații despre o bază aeriană, informații pe care ar fi urmat să le transmită unei entităţi teroriste salafiste şi pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, bănuită că ar avea legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.

.

Comentarii Facebook