Hosni Mubarak nu vrea sa demisioneze: Raman pentru a asigura transferul de putere pana la alegeri

Presedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a anuntat ca ramane in functie pentru a asigura un transfer pasnic al puterii in cadrul unui plan de tranzitie, care va dura pana in luna septembrie.

 

"Raman pentru a asigura transferul de putere pana la alegeri. Din acest moment incepe un plan de tranzitie pasnica pana in septembrie", a declarat Hosni Mubarak in cadrul unei declaratii de presa facute joi seara.

 

El a anuntat ca transferul de putere va fi transparent. "Vom urma acest plan de tranzitie pasnica pana in septembrie. Am format o comisie care va amenda Constitutia si am mai format o comisie care va monitoriza respectarea tuturor promisiunilor pe care le-am facut", a mai spus presedintele Egiptului.

 

"Am condus aceasta tara pe vremuri de pace si de razboi si va promit ca voi fi responsabil pana la final si voi asigura trasferul de putere catre cel pe care il veti alege intr-un mod democratic", a declarat Mubarak.

 

Mii de egipteni au protestat si joi in Piata Tahrir din Cairo, in cea de-a 17-a zi de manifestatii. Protestatarii cer demisia presedintelui Hosni Mubarak.

 

Foto: www.freemalaysiatoday.com

Comentarii Facebook