H&M promoveaza o colectie cu un model care "arata ca un cadavru!" - FOTO


H&M a primit critici dupa ce a folosit intr-o campania de promovare a colectiei Marni, lansata recent in lantul de magazine, un model atat de slaba, incat arata "ca un cadavru".

Modelul Aymeline Valade a aparut imbracata intr-o jacheta cu maneci trei sferturi si o fusta creion, care ii subliniaza talia mica si cu incheieturile mainilor foarte subtiri la vedere.

Specialistii au criticat coafura, machiajului, tenul palid, ochii intunecati, care accentueaza aspectul nesanatos al tinerei, potrivit dailymail.co.uk.

"Acest model arata foarte rau, aproape ca un cadavru. Pielea ei este cenusie, se pot vedea vene proeminente pe mainile ei si are pungi enorme sub ochi. Mi se pare de necrezut ca un magazin de moda ca H&M, care se adreseaza tinerilor, foloseste o imagine care ii incurajeaza pe acestia sa nu fie sanatosi", a spus medicul Julian Spinks.

Parintii sunt revoltati de folosirea acestui model, care impune stadarde "nepotrivite" adolescentilor.

Reprezentantii H&M regreta situatia creata. "Consideram ca este regretabil ca unii dintre clientii nostri au interpretat imaginile de PR pentru colectia Marni de la H&M ca lipsite de etica. (...) Am considerat ca Aymeline Valade ar reprezenta colectia intr-un mod inspirat", au spus acestia, mentionand ca vor lua in calcul comentariile.

Comentarii Facebook