Gyuri Pascu frecventa cultul Dang, ostil medicinei moderne

 

Actorul Ioan Gyuri Pascu frecventa cultul Dang, ostil medicinei moderne. Adepții cred că pot învinge boli precum SIDA, cancerul și maladia Alzheimer. Fosta soție a actorului este liderul mișcării din România.

 

O persoană care a fost apropiată de Gyuri Pascu a povestit detalii:

 

”Conform ideilor lor, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7”, explică prietenul lui Gyuri.

 

”Secta pretinde că a fondat o medicină alternativă autosuficientă, care pe nivelul 2 al inițierii poate vindeca Alzheimer și cancer, iar pe nivelul 3 al treptelor iluminării pot diagnostica SIDA și suferințele psihice”. Ținta supremă este nemurirea.

 

”Pentru că Gyuri se schimbase. Mi-a declamat că scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă. Spunea asta tuturor prietenilor. Și am vrut să aflu ce e la mijloc”, a mai spus prietenul lui Gyuri.

 

Daniela Marin, ar fi liderul spiritual al mișcării în România și cea care l-a introdus pe Gyuri în lumea adepților lui Dang.

 

”Nu judec intențiile nimănui. Cu siguranță, intențiile celor care l-au convins pe Gyuri au fost inițial bune. Până la un anume punct, practicile lui Dang seamănă cu Reiki și cu alte învățături spirituale blânde și liniștitoare”, povestește amicul lui actorului.

 

”Dar, apoi, învățăturile Dang apelează la hipnoză, la desconsiderarea științei medicale și la ignorarea căii rațiunii. Nu cred că asta i-a făcut bine lui Gyuri, pe fondul anxietății sale și a bolilor netratate”, mai crede acesta, conform Tolo.ro.

 

Luong Minh Dang, liderul cultului, a murit în 2005, dar este considerat aproape un sfânt de adepții lui. În Europa, autoritățile consideră această sectă deosebit de periculoasă, după ce au murit oameni prin ignorarea medicinei moderne. 

Comentarii Facebook