Miercuri 24 Aprilie

Gyuri Pascu explica de ce s-a destramat Divertis!


Ioan Gyuri Pascu a explicat de ce s-a destramat Divertis, unul dintre cele mai de succes grupuri umoristice din Romania, bazat pe o prietenie de 30 de ani. 

"Divertis - Land of Jokes" a plecat de la ProTV in vara lui 2011 si s-a mutat la TVR 1 sub numele de "Distractis". Grupul s-a format in 1981 si a suferit de-a lungul timpului trei transformari. Componenta initiala a fost: Toni Grecu, Florin Constantin, Doru Antonesi, Ghighi Bejan, Doru Parcalabu, Ioan Gyuri Pascu, Valentin Darie, Catalin Mireuta, Cristian Gretcu, Valentin Gora, Ioan T. Morar si Silviu Petcu. Divertis s-a mutat de la Antena 1 la Pro TV in 2009 in varianta scindata: Serviciul Roman de Comedie si "Divertis - Land of Jokes".

Fostii prieteni au fost divizati de orgolii, bani si pareri diferite in ceea ce priveste continutul emisiunii.

"Am plecat in 2007. Le-am spus ca nu-mi mai doresc sa fac umor politic. Mie-mi place mai mult ideea de film, de aceea m-a atras 'Nemuriciu'. Doream sa ma ocup mai mult de muzica, teatru, dar, cand e un proiect interesant, vin cu bucurie, pentru ca sunt prietenii mei", a spus Ioan Gyuri Pascu, intr-un interviu acordat Evz.ro.

In legatura cu motivele despartirii grupului, Gyuri Pascu a spus ca: "Intotdeauna in planul material exista orgolii. Probabil a fost cauzata de un conglomerat de mandrie, orgoliu, traditio­nalism, invidie, teama sau sentiment de vinovatie. Sunt lucrurile marunte care ne pierd pe noi. Eu cred ca nu se ajungea aici daca era mai multa comunicare si adevar. Pentru ca fiecare gandea ceva, dar nu spunea. Am prevazut intr-un fel despartirea asta, probabil ca de aceea spune Toni ca stiu. Ii spuneam lui Toni: 'As vrea mai multa comunicare'. El imi raspunde: 'Gheorghita, tu vrei idealul'. Cred insa ca daca ar fi fost comunicare n-ar fi putut sa creasca nici orgoliul sau nemultumiri de orice fel. Dar eu am vorba asta: 'Lumea nu a inceput cu Divertis si nici nu se termina cu Divertis'".

Comentarii Facebook