Guvernul ar urma să aprobe azi OUG pentru amnistie şi graţiere

 

Guvernul va avea o ședință marți, 17 iulie, de la ora 14.00, în care ar urma să fie adoptată ordonanța de urgență pentru amnistie şi graţiere.

 

Pe de altă parte, Liviu Dragnnea a infirmat că ar urma să se adopte OUG:  ”I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unui OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public”.

 

Şedinţa a fost anunţată în programul oficial al premierului, pe site-ul Guvernului. Cum era de aşteptat, ordinea de zi nu este publicată pentru şedinţa care va începe la ora 14.00.

 

Reamintim că o ordonanța de Urgență privind amnistia și grațierea ar urma să fie adoptată în ședința guvernului de marți, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse oficiale.

 

Potrivit acestora, ar urma să fie amnistiate toate faptele pedepsite cu închisoarea până la un anumit număr de ani, cu excepția infracțiunilor comise cu violență. Unele surse vorbesc de un număr de ani suficient de generos cât să scape cât mai mulți dintre politicienii cu probleme penale, alții avansează chiar zece ani. Nu este clar totuși până unde se va întinde măsura amnistiei și grațierii, nici câți politicieni de top vor scăpa de dosare și condamnări.

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, luni dimineața, cu premierul Viorica Dăncilă, cu o zi înainte de ședința de guvern de marți și în contextul discuțiilor tot mai insistente despre iminența adoptării unei Ordonanțe de Urgență pe amnistie și grațiere. Toader a declarat, la ieșirea de la înâlnirea misterioasă cu Viorica Dăncilă, că nu a discutat nimic la Guvern legat de o ordonanță pe amnistie și grațiere: ”Să nu vorbim despre situaţii ipotetice, nu avem aşa ceva în Ministerul de Justiţie, nici în dezbatere, nici în avizare".

Comentarii Facebook