Functionarii publici intra in greva generala de saptamana viitoare

Peste 50.000 de functionari publici afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie vor intra din data de 5 mai in greva generala pe termen nelimitat.

 

Sindicalistii sunt nemultumiti de reducerea salariilor din administratie, de nerespectarea de catre stat a hotararilor judecatoresti si de eliminarea din acest an a sporurilor de care beneficiau functionarii. In data de 29 aprilie, 500 de membri ai Federatiei urmeaza sa picheteze sediul Guvernului, dar liderii sindicali au anuntat ca nu au primit aprobare din partea Primariei Capitalei.


"Facem precizarea ca FNSA a declansat conflictul de munca in data de 25.01.2010, iar in data de 02.02.2010 a avut loc greva de avertisment prin intreruperea activitatii timp de doua ore", se arata intr-un comunicat al FNSA din din 22 aprilie, dupa o intalnire a sindicalistilor cu reprezentanti ai Ministerului Muncii. Liderii sindicali declarau atunci ca "rezultatul discutiilor a fost unul dezamagitor pentru federatiile sindicale participante, reprezentantii Guvernului Romaniei, neavand solutii de rezolvare a problemelor ridicate".

 

FNSA are in tara peste 50.000 de membri. In judetul Cluj, sunt afiliati la Federatie sindicalistii din primariile Gherla, Huedin, Dej, Turda, Campia Turzii, Cluj-Napoca, Floresti, Apahida, dar si cei de la Muzeul de Arta, Directia de Asistenta Sociala, Muzeul Etnografic si Consiliul Judetean.

Comentarii Facebook