Fumezi ţigări electronice? Trebuie să citești datele ultimului studiu

 

Ultimul studiu făcut de specialiștii din Franța arată că țigările electronice sunt la fel de periculoase pentru sănătate ca și cele normale.

 

Rezultatul analizei făcute de Institutul Naţional al Consumului (INC) din Franţa arată că în vaporii emiși de ţigările electronice sunt substanţe precum formaldehidă, acetaldehidă, acroleină - toate toxice, precum şi urme de metale grele.

 

Am descoperit o cantitate semnificativă de molecule cancerigene în vaporii emişi de ţigările electronice. În cazul a trei din 10 tipuri de ţigări electronice nivelul formaldehidei era aproape la fel ca cel din ţigările normale”, a spus Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului, citat de doctorulzilei.ro.

 

O altă substanţă extrem de toxică găsită în ţigările electronice este acroleina.

 

Sunt periculoase ţigările electronice? În orice caz, nu sunt atât de inofensive (precum se credea). Dar acesta nu e un motiv ca să le interzici, ci mai curând ca să le controlezi mai bine”, e de părere Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului.

Comentarii Facebook