Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, cercetată de DNA! A rămas fără imunitate

 

Fostul ministru al Eucației, Ecaterina Andronescu a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA, după ce Senatul a aprobat demersul cu 72 de voturi "pentru", 62 "împotrivă"" şi o abţinere. 


Astfel, șefa DNA, Codruța Kovesi, a transmis, marți, patru copii a patru volume conţinând acte de urmărire penală relevante, în ceea ce priveşte faptele pentru care sunt cercetaţi Ecaterina Andronescu, în prezent senator, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009; ministru al Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012 şi Petru Șerban mihăiulescu în prezent senator, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003.

Ecaterina Andronescu este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

De asemenea, Mihăilescu este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani în perioada în care avea calitatea de ministru.

Comentarii Facebook