Luni 21 Septembrie

Filmare aeriană cu lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda - VIDEO

 

O filmare aeriană a lotului 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda arată că lucrările se dezmorțesc, dar încet.  

 

Lotul de 24,25 km, între Alba Iulia Nord și Aiud Sud, este cel mai lung al Autostrăzii. ”Șantierul a început să se dezmorțească în ultimele săptămâni după o primă jumătate de an în care progresul a fost insesizabil. Se observă un avans timid la nivel de terasamente, la sistemul de scurgere a apelor și la soluționarea nenumăratelor mini-lacuri formate în jurul podețelor metalice. Au apărut la fața locului grinzile pentru cea mai mare parte a pasajelor peste autostradă, urmând a fi sudate și ridicate pe poziții. În șantier sunt prezente peste 150 de utilaje.

 

Cele mai întârziate puncte sunt în aceleași timp și cele mai dificile. Mai grav este că ele trenează în continuare: nodul rutier Teiuș, supratraversarea căii ferate Alba Iulia-Câmpia Turzii și cele două poduri peste Mureș, principalele cauze de întârziere fiind rețelele de electricitate, apă sau gaz care trebuie mutate, dar și mobilizarea nesatisfăcătoare a constructorului”, precizează reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, care monitorizează atent lucrările.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este îndemnată să colaboreze eficient cu proprietarii de utilități care trebuie relocate astfel încât și aceste ultime blocaje să dispară.

 

În acest moment, stadiul fizic oficial este de aproximativ 46%. Din nou, cerem antreprenorului general (Aktor) să crească semnificativ mobilizarea, în special la structurile critice (amintite mai sus), astfel încât în anul 2020 șoferii să se poată bucura de cei 24 de km de autostradă, evitând astfel ambuteiajele constante din Aiud și Teiuș”, mai spun reprezentanții Asociației.

Comentarii Facebook