Agentia de presa Reuters a cerut intrarea in faliment a Realitatea Media si NewsIn

Actiunea in instanta inregistrata in 5 Martie la Tribunalul Bucuresti pune in pericol existenta a 5 televiziuni, 3 posturi de radio si a unei agentii de stiri, dintre care Realitatea TV este cea mai cunoscuta.

 

Doua dosare privind procedura insolventei au fost deschise la Tribunalul Bucuresti de catre agentia de stiri britanica Reuters, relateaza Mediafax.

 

Primul se indreapta impotriva Realitatea Media, societate care detine licentele de operare pentru televiziunile Realitatea TV, The Money Channel, Action Star, CineStar, ComedyStar, dar si pentru posturile de radio Realitatea FM, Guerilla Radio si Radio Alpha.

 

Cel de-al doilea dosar este indreptat impotriva societatii SC NewsIn Media SRL, care opereaza agentia de presa NewsIn. Primul termen de judecata in ambele dosare este 3 iunie. 

 

Ambele societati fac parte din trustul Realitatea-Catavencu, controlat de Sorin Ovidiu Vantu si au avut pierderi foarte mari in fiecare din ultimii trei ani, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor (ultimele date afisate - 2008).

 

Realitatea Media, societate care figureaza cu 1042 de angajati, a inregistrat pierderi de 76 milioane lei la o cifra de afaceri de 100 milioane lei. NewsInMedia este evidentiata cu 133 angajati si are pierderi de aproape 3 milioane lei, la vanzari de 6.6 milioane lei.

 

Potrivit Mediafax, directorul operational al trustului Realitatea - Catavencu, Mihnea Vasiliu, a declarat ca nu stie nimic despre actiunile depuse in instanta de Reuters. Pana la aceasta ora nici unul din posturile de televiziune si radio nu au comunicat vreo pozitie privind aceasta actiune de insolventa.

 

Trustul lui Vantu a mai fost in centrul atentiei in luna ianuarie, cand ANAF a blocat pentru o scurta perioada conturile firmei din cauza neplatii unor impozite si taxe. De asemenea, la inceputul anului, alti trei furnizori ai companiei au solicitat insolventa pentru ca nu si-au recuperat contravaloarea serviciilor prestate.

 

In Cluj, Realitatea TV opereaza o statie locala cu cateva zeci de angajati.

 

Comentarii Facebook