Faci rugăciuni? Vezi la ce te ajută



Oamenii de știință din Germania au descoperit că o rugăciune de câteva minute te poate ajuta la creșterea autocontrolului.

Aşa cum ştim deja, autocontrolul este o resursă pe care uneori o epuizăm şi riscăm să „explodăm”. Din fericire, mai multe studii recente au scos la iveală o serie de moduri prin care ne putem îmbunătăţi capacitatea de a rezista tentaţiei de a răbufni, scrie Descoperă.ro.

Un nou studiu arată că îți poți reface autocontrolul într-un timp foarte scurt, prin intermediul rugăciunii.

Psihologii germani Malte Friese, de la Universitatea Saarland University, şi Michaela Wänke, de la Universitatea Mannheim, au declarat că oamenii îşi pot îmbunătăţi autocontrolul dacă îşi rezervă câteva minute pentru rugăciune. Studiul celor doi a fost publicat în Journal of Experimental Social Psychology.

La experiment au luat parte 79 de studenţi la psihologie, dintre care mai mult de jumătate au fost femei. Dintre aceştia, 41 sunt creştini, 24 s-au descris drept atei, iar 14 au declarat că aparţin altor religii.

Jumătate dintre aceştia şi-au început sesiunea rugându-se timp de 5 minute, în timp ce restul participanţilor au fost îndemnaţi să se gândească la orice pentru 5 minute. Apoi, toţi participanţii au urmărit, pentru cinci minute, clipuri umoristice. Ulterior, jumătate din participanţii din fiecare grup (jumătate din cei care s-au rugat şi jumătate dintre cei care au vorbit între ei pentru 5 minute) au fost rugaţi să îşi suprime toate emoţiile pe care le aveau în timp ce urmăreau clipurile video şi să îşi controleze expresiile faciale (o activitate care necesită efort şi autocontrol).

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook