Facebook și Twitter nu mai sunt sigure. Vezi cum te spionează giganții IT



Cei trei giganți ai internetului, Google, Facebook și Twitter au picat testul de confidențialitate a datelor, realizat de o companie de securitate online.

Acest lucru a iesit la iveala dupa ce High-Tech Bridge, specializata in securitatea online, a initiat un test prin care sa puna la incercare politicile de confidentialitate a 50 dintre cele mai mari companii de pe internet, potrivit Daily Mail, citat de stirileprotv.ro

Experții în securitate au trimis un mesaj privat, care conținea o adresă de web, prin intermediul sistemelor implementate de cele 50 de companii, pentru a vedea cine va cădea în capcană și va accesa linkul, iar după o perioadă de așteptare de 10 zile, 6 dintre companii au accesat link-ul.

Printre cele șase companii care au picat testul se numără și giganții Facebook, Twitter si Google.

"Am descoperit ca au accesat link-ul care ar fi trebuit sa fie cunoscut doar de cel care a trimis mesajul si cel care l-a primit.

Daca link-urile sunt accesate, nu putem fi siguri ca ce scriem in mesajele private nu este citit de cineva", a declarat seful High-Tech Bridge, Ilia Kolochenko.

Reprezentantii Facebook și Twitter au refuzat să comenteze rezultatele testului, în timp ce reprezentantii Google au afirmat ca accesarea adresei de web nu este o problemă.

Comentarii Facebook