Facebook îți dă mai multe opțiuni. De acum ”bărbat” și ”femeie” nu mai sunt singurele sexe disponibile




Rețeaua de socializare Facebook a introdus de acum alte 50 de opțiuni de gen pentru utilizatorii din Statele Unite ale Ameticii, printre care şi transsexual, androgin şi bisexual.

Utilizatorii Facebook nu mai trebuie să se identifice ca fiind doar "bărbaţi"/ "femei" pe această reţea de socializare. Platforma a decis să adauge o opţiune de personalizare care le permite utilizatorilor să aleagă între 50 de termeni diferiţi pentru a-şi identifica genul, informează theguardian.com.

Reprezentanții rețelei de socializate au precizat că aceste noi modificări, care au fost dezvăluite pentru The Associated Press înainte de lansarea lor joi, vor fi disponibile în prima fază doar pentru utilizatorii din SUA ai reţelei de socializare.

"Vor fi foarte multe persoane pentru care aceste opţiuni nu vor însemna nimic, dar pentru unii oameni ele vor avea impact, asta însemnă diversitatea lumii", a declarat Brielle Harrison, de la Facebook, care a lucrat la acest proiect. Aceasta a precizat că și ea îşi va modifica genul pe Facebook din "Female" (femeie, n.r.) în "TransWoman".

De asemenea, Facebook le va permite utilizatorilor săi să îşi păstreze în continuare identitatea privată.

Comentarii Facebook