Facebook își cere scuze utilizatorilor. De ce s-au simțit ofensate mai multe persoane



Reprezentanții rețelei de secializare Facebook și-au cerut iertare utilizatorilor pentru noua funcție care recapiulează automat întâmplările din an.

Pentru multi dintre utilizatorii Facebook, postarea care recapituleaza anul 2014 a fost prilej de bucurie. Insa pentru unul dintre ei, scriitorul si consultantul web Eric Meyer, a fost un an tragic, care a marcat moartea fetitei sale de numai sase ani in urma unei boli grave, cancerul de creier, scrie yoda.ro

Bărbatul a fost revoltat când a văzut că Facebook l-a anunțat că a avut un an minunat și a publicat o postare pe blogul său.

"Pentru cei dintre noi care trecut prin tragedia mortii unui apropiat, sau au petrecut mult timp in spital, sau au fost loviti de divort sau de pierderea locului de munca, sau de alte o suta de crize, s-ar putea sa nu ne dorim sa ne uitam inca o data la acest an", a scris el.

Designerul a mai precizatcă dacă urarea ar fi venit din partea unei persoane, atunci ar fi fost un gest crud, dar ținând cont că a fost un algoritm, acesta consideră că a fost o întâmplare nefericită.

Jonathan Gheller, unul dintre reprezentanții Facebook, și-a cerut scuze față de Meyer, într-o declaratie pentru Washington Post. A mai spus ca un astfel de feedback le este util pentru imbunatatirea algoritmului.

Comentarii Facebook