Facebook imită tot mai mult Snapchat! Ce funcție va introduce în curând


Facebook introduce tot mai multe schimbări în ultima perioadă, iar multe dintre ele par ”împrumutate” de la rivalii Snapchat. Astfel, după Instagram Stories, Messenger Your Day şi Whatsapp Status, compania introduce Stories pentru aplicația de mobil Facebook.

Noua componentă oferă exact aceeaşi funcţionalitate de a realiza un flux de clipuri video şi fotografii disponibile pentru 24 de ore, care pot fi accesate de toţi prietenii din listă. Desigur, aceasta este doar cea mai nouă tentativă de a copia Snapchat, limitând astfel expansiunea serviciului rival în regiunile în care Facebook este deja mai popular, potrivit go4it.ro.

Momentan, Facebook Stories este disponibil doar pentru utilizatorii de iOS şi Android din Irlanda, însă compania plănuieşte să ofere acces în alte regiuni în lunile următoare.

Precum Instagram Stories, funcţionalitatea de pe Facebook apare deasupra fluxului obişnuit de ştiri, iar fiecare utilizator care a publicat un Story în cursul zilei fiind reprezentat printr-un cerc în care este încadrată fotografia de profil.

De asemenea, odată cu cel mai recent update, utilizatorii vor putea accesa și Facebook Camera, o nouă componentă care este accesată glisând de la stânga la dreapta în fluxul de ştiri. Aceasta oferă acces la filtre interactive, similare cu cele prezente deja în aplicaţia Facebook Messenger pentru mobil. De asemenea, utilizatorii pot reacţiona la fiecare Story printr-un „reply”, fără clasicele like-uri şi reacţii.

Comentarii Facebook