Ești stresat? Ar putea fi din cauza filmelor la care te uiți


Faptul că stresul este contagios este bine cunoscut, însă oamenii de știință au descoperit că până și vizionrea unor filme în care apar persoane în situaţii dificile poate declanşa în organismul nostru o reacţie tipică stresului.

Studii recente aratăc până şi persoanele care duc vieţi relativ relaxate pot ajunge să sufere de stres dacă vin în contact cu persoane stresate, fie la slujbă, fie chiar în emisiunile TV.

Oamenii de ştiinţă de la Max Planck Institute for Cognitive and Brain Sciences, din Leipzig, Germania, au descoperit acest lucru supunând participanţii la studiu la teste aritmetice şi interviuri, constatând că vederea unor persoane stresate ridica nivelul cortizolului (un hormon de stres ) în sângele participanţilor, informează Daily Mail

Efectul a fost mult mai puternic la partenerii de cuplu, însă este evident şi în cazul în care participanţii vedeau străini sau personaje TV în situaţii dificile.

Rezultatele cercetării arată că stresul altor pesoane poate fi transmis privitorilor, iar în cazul în care devine o problemă cronică, amplificarea nivelului de stres poate duce la o serie de tulburări grave, de la epuizare la anxietate şi depresie, spun autorii studiului.

Comentarii Facebook