Erdogan, despre votul privind negocierea pentru aderarea Turciei la UE: Decizia Parlamentului European nu are nicio valoare!



Președintele turc, Recep Erdogan, a declarat miercuri că rezultatul votului legislatorilor UE în privinţa deciziei de sistare a negocierilor de aderare Turciei la Blocul comunitar nu are niciun fel de valoare.

”Am fost destul de clari de-a lungul timpului că protejăm valorile europene mai mult decât orice stat membru al UE, dar nu am remarcat nici un fel de susţinere din partea prietenilor noştri occidentali. Niciuna dintre promisiunile făcute nu a fost îndeplinită”, a declarat preşedintele turc în cadrul unei conferinţe a Organizaţiei de Cooperare Islamică (OIC), care a avut loc în capitala Istanbul, potrivit Mediafax.

”Joi va avea loc o întâlnire la Parlamentul European şi vor supune la vot continuarea tratativelor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, oricare ar fi rezultatul, acest vot nu are nici un fel de valoare în ochii noştri”, a adăugat acesta.

Liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul European au solicitat Uniunii Europene să întrerupă negocierile pentru integrarea Turciei, din cauza măsurilor radicale adoptate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan.

Comentarii Facebook