Enoriașii care au mers în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva s-au apucat să culeagă florile din centrul Iașiului VIDEO



Pelerinii aflați la Iațși, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva, s-au gândit să nu meargp acasăcu mâna goală, așa că s-au apucat să culeagă panseluțele plantate în centrul orașului.

Mai multe persoane au fost surprinse culegând de zor flori de pe Pietonal. Nu s-au mulțumit cu una-două, ci și-au umplut sacoșele de-a binelea, relatează Ziarul de Iași.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

În total, în cele şase zile de pelerinaj, s-au închinat la racla cu sfintele moaşte peste 270.000 de credincioşi, fiind cel mai mare număr de pelerini înregistrat la Iaşi în ultimii ani.

În toată această perioadă, aproximativ 600 de oameni au necesitat îngrijiri medicale, iar 69 dintre credincioşi au fost transportaţi la spital, cu diverse afecţiuni. Au fost date peste 70 de amenzi, în valoare totală de 7.000 de lei, conform news.ro.


Comentarii Facebook