Emil Boc: Oamenii vad ca salariul a fost diminuat si eu ii inteleg


Premierul Emil Boc a explicat ca intelege nemultumirea romanilor legata de masurile de austeritate, dar spune ca acestea trebuie luate pentru salvarea tarii.

 

"Nimeni nu poate fi suparat pe oameni ca sunt revoltati. Eu ii inteleg pe oameni. Oamenii vad ca salariul a fost diminuat si eu ii inteleg, dar am obligatia sa fac ceea ce trebuie, adica sa tai acolo unde sunt privilegii, sa corectez", a declarat premierul Emil Boc la Pro Tv.

 

El a anuntat ca in 2011 bugetarii vor recupera 15 la suta din pierderea salariala. "Va fi o crestere cu 15% de la 1 ianuarie pentru toti bugetarii. In privinta sectorului privat, socul a avut loc in 2009. Salariul minim pe economie creste de la 600 la 670 lei. Este ceea ce isi poate permite Romania", a mai spus Boc.

 

Premierul a declarat ca Romania avea in 2008 1.397.000 de bugetari, iar astazi 1.291.000. "N-as vrea sa se creada ca am luat aceste masuri cu placere. Pur si simplu facem asta ca sa salvam o tara. Chiar daca sunt dureroase pe termen scurt, din 2011 rezultatele vor incepe sa apara", a mai spus seful Guvernului.

Comentarii Facebook