Emil Boc: Spatiul aerian al Romaniei ramane inchis, cel putin pana maine la ora 12.00

Spatiul aerian al Romaniei ramane inchis pana maine, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta. Primul ministru a declarat ca de luni, de la ora 12.00, lucrurile ar putea intra in normalitate.

 

"Lucrurile sunt pe o directie pozitiva. Asteptam acum informatii de la alte state europene pentru a vedea ce masuri sa luam. In prezent, de la ora 12.00 spatiul aerian al Romaniei poate fi survolat de avioanele care zboara la o inaltime mai mare de 8.000 de metri. De maine s-ar putea deschide traficul aerian", a declarat Emil Boc.

 

Spatiul aerian al Romaniei a fost inchis total sambata de la ora 18.00, ca urmare a norului de cenusa produs de eruptia unui vulcan in Islanda. Restrictia a expirat azi la ora 12.00, dar a fost prelungita ca o masura de siguranta cu 24 de ore.

 

Pe Aeroportul International din Cluj sunt anulate deja 29 de curse si pasagerii trebuie sa foloseasca fie trenul, fie autocarele pentru a se deplasa la destinatie, in tari precum Germania, Italia, Franta, Spania sau Anglia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (13.05)

 

Secretarul de stat sin Ministerul Transporturilor, Marin Anton, a declarat ca situatia s-a imbunatatit. "Romania poate fi survolata si spatiul aerian de peste 8.000 de metri este deschis pentru survol. De asemenea, de maine este posibil sa anuntam deschiderea unor aeroporturi", a adaugat secretarul de stat la finalul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Comentarii Facebook