Elefanţii din Thailanda, înainte de a fi expuşi publicului: bătuţi, înfometaţi şi torturaţi

 

Înainte ca turiştii să vadă elefanţii, thailandezii au grijă ca aceştia să-şi primească porţia zilnică de bătaie şi tortură, informează Daily Mail.

În Thailanda sunt numeroase companii care le oferă posibilitatea turiştilorsă se fotografieze cu puii de elefant sau le permite să-i călărească, însă înainte de acestea, animalele sunt torturaţi la maximum. Anumite firme ajung să îmbrace elefanţii în diferite haine şi îi pun să execute diverse trucuri şi asta pentru a le distruge personalitatea şi a-i face să fie obedienţi.

Multi dintre ei mor din cauza ranilor, a stresului sau din cauza suferintei provocate de uciderea familiei lor.

Turistii care se amuza si care se distreaza cu giganticele mamifere nu cunosc insa ce se ascunde de fapt in spatele acestor lucruri.

Ultimele rapoarte arată că, în fiecare an, companiile capturează între 50 şi 100 de pui de elefanţi din pădurile Burmei. Mai îngrijorător de atât este faptul că, pentru fiecare pui de elefant care este transportat ilegal în Thailanda, alţi cinci care fac parte din familia acestuia sunt ucişi cu sînge rece.

Padurile Brumei reprezintă unul din puţinele locuri din lume în care mai trăiesc elefanţii asiatici. Experţii estimează că dacă aceste lucruri vor continua, întreaga specie va dispărea şi asta doar de dragul de a distra turiştii.

 



Comentarii Facebook