Dupa greva esuata, sindicalistii din invatamant ameninta cu blocarea anului scolar

Cele patru mari confederatii sindicale au decis sa continue actiunile de protest. Sindicalistii nu vor pune note in catalog si nu vor participa la examenele nationale.

 

Liderii FSLI, FEN, Spiru Haret si Alma Mater, reuniti astazi intr-o sedinta, au decis continuarea actiunilor de protest. Ei spun ca daca notele nu vor fi trecute in catalog si sindicalistii nu vor participa la examenele nationale se va ajunge la blocarea anului scolar. Mai mult, cele patru federatii au constituit un comitet de criza, care va monitoriza evolutia protestelor.

 

Sindicalistii din invatamant au declansat o greva generala la inceputul saptamanii, dar din cauza numarului mic de participanti au renuntat la aceasta forma de protest. Numai in judetul Cluj, au participat la greva doar 46% dintre profesori, desi inainte de declansarea protestului 60% au semnat ca sunt de acord cu intreruperea activitatii.

 

Sindicalistii din invatamant cer renuntarea la masurile de diminuare a salariilor cu 25%. Liderii sindicali acuza sefii inspectoratelor ca au facut presiuni asupra profesorilor ca sa renunte la protest.

Comentarii Facebook