Marti 11 Mai

Dragnea, despre acuzația de plagiat ce-l vizează pe Tudose: Ponta a fost acuzat de plagiat, dar a fost un premier foarte bun

 

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat cum comentează acuzațiile de plagiat, care îl vizează pe Mihai Tudose, premierul propus și acceptat de președintele Klaus Iohannis. 

 

Nu sunt specialist în doctorate, dar mi-aduc aminte că şi Victor Ponta a fost acuzat de plagiat şi a fost un premier foarte bun”, a spus Dragnea, întrebat dacă el consideră plagiatul o problemă de moralitate sau una de integritate.

 

Dragnea a spus că propunerea de premier respectă criteriile de integritate cerute de Iohannis, pe motiv că a cerut să îi fie retras titlului de doctor, conform legii.

 

Eu cred că da (respectă criteriile, n.r.), pentru că Mihai Tudose a ales să nu meargă cu procedura până la capăt, să ajungă în instanţă. Nu şi-a luat acel doctorat pentru a-i folosi pentru un salariu sau nişte venituri mai mari. În condiţiile în care a apărut acea discuţie, a decis să facă o cerere, conform legii, să-şi retragă doctoratul şi cu asta, basta”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

 

În 2010, Tudose și-a luat diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat ”Protecţia infrastructurile critice”. Circa 50 de pagini au fost cumpărate chiar de la comisarul-şef Radu Andriciuc, care susținuse o lucrare la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”.

 

După ce au apărut acuzațiile, Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor.

Comentarii Facebook