Donald Trump renunță complet la afaceri: Nu am nicio obligație legală în acest sens



Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat că se va retrage complet din afacerile sale, pentru a se putea concentra asupra sarcinile aduse de funcția prezidențială.

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că se retrage în totalitate din activităţile de afaceri, pentru a se concentra pe sarcinile funcţiei prezidenţiale şi a evita criticile privind conflicte de interese.

"Voi organiza o conferinţă de presă în oraşul New York, alături de copiii mei, pe 15 decembrie, pentru a discuta despre faptul că mă retrag în totalitate din afaceri pentru a mă concentra în totalitate pe conducerea ţării, cu obiectivul de a face America măreaţă din nou", a transmis miercuri Donald Trump, potrivit Mediafax.

Totuși, noul președinte a precizat că nu este obligat de lege să facă acest lucru, ci doar simte că este următorul pas.

"Chiar dacă nu am nicio obligaţie legală în acest sens, simt că este important la nivel vizual, ca preşedinte, să nu fii implicat în nicio situaţie de conflict de interese cu diverse medii de afaceri", a explicat magnatul imobiliar new-yorkez.

"În acest context, au fost elaborate documente legale prin care să mă retrag în totalitate din activităţile de afaceri. Preşedinţia este o sarcină mult mai importantă!", a subliniat Trump.

Comentarii Facebook