DIICOT a dat publicitatii filmul retinerii suspectilor in cazul furtului de arme de la Ciorogarla - VIDEO

DIICOT a dat publicitatii filmul retinerii celor 15 suspecti in cazul furtului de arme de la Ciorogarla. Imaginile ii prezinta pe politisti care descind la locuinta unuia dintre cei care au coordonat furtul din luna ianuarie 2009.

Descinderea mascatilor a fost supravegheata din aer si de un elicopter, pentru ca autorii furtului sa nu dispara.

Armele au fost descoperite ascunse in mai multe butoaie si erau acoperite cu folii de plastic. Armele furate de la Ciorogarla au fost ascunse in diverse locuri timp de 4 luni, dupa ce au fost sustrase din unitatea militara. Ulterior au fost demontate si seriile au fost sterse pentru a li se pierde urma.

"Armele care au fost gasite sunt in stare de functionare. Scopul furtului urmeaza a fi stabilit in cursul anchetei, dar nu excludem posibilitatea comercializarii acestora. Din primele date rezulta ca armele nu au fost folosite. Armele au fost furate fara munitia aferenta, iar in cadrul perchezitiilor nu a fost gasita munitie corespunzatoare acestui tip de armament", a declarat seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba.

"Pe probe exclusiv stiintifice a rezultat ca un numar de 15 inculpati sunt autorii furtului de la Ciorogarla. Vorbim de probe ADN. Ancheta noastra se bazeaza pe probe. Au fost recuperate 35 de arme de foc si au fost confiscate inca 3 arme cu munitia aferenta, despre care s-a stabilit ca provin din alt loc. Activitatile derulate pentru recuperarea armamentului se desfasoara in continuare. Ancheta noastra a durat 4 luni de zile. Fapta a fost comisa la sfarsitul lunii ianuarie 2009, iar o parte din acesti inculpati au fost retinuti pentru alte infractiuni, este vorba de trei inculpati", a declarat Codrut Olaru, procurorul sef DIICOT.

Procurorii DIICOT sustin ca furtul a fost comis de o grupare organizata care se ocupa si de traficul de droguri. Heroina provenea din Turcia si era introdusa in tara pentru a ajunge in cele din urma in Olanda.

Cei 15 suspecti retinuti sunt prezentati acum in fata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare pe 29 de zile.

Comentarii Facebook