Declarația surprinzătoare a lui Obama: Fumatul canabisului nu e mai periculos decât alcoolul



Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a făcut o dezvăluire surprinzătoare în cadrul unui interviu pentru The New Yorker. Acesta susține că, deși este un obicei urât, fumatul canabisului nu este mai periculos decât consumul de alcool.

Șeful statului american și-a exprimat și regretul față de faătul că tinerii provenind din cadrul unor minorităţi sărace din ţara sa sunt condamnaţi la închisoare pentru că au fumat iarbă decât tinerii din mediile bogate.

"După cum s-a dezvăluit, am fumat iarbă atunci când eram tânăr şi consider acest lucru un obicei prost şi un viciu, nu foarte diferit de cel de a fuma ţigări, pe care l-am avut de când eram tânăr şi până la o vârstă înaintată a vieţii mele de adult", a spus Obama, potrivit revistei.

"Nu cred că este mai periculos decât alcoolul", a adăugat acesta.

Obama a punctat că le-a avertizat pe cele două fiice ale sale, Sasha şi Malia, că "este o idee proastă, o pierdere de timp şi nu prea sănătoasă" să fumezi canabis.

În opinia președintelui SUA, "tinerii din clasa medie nu ajung la închisoare pentru că au fumat iarbă, însă copii săraci da".

"Iar copiii de origine afro-americană şi hispanică sunt mai adesea mai săraci şi au mai puţine şanse să aibă resursele şi susţinerea necesare pentru a evita pedepse foarte severe şi nemeritate", a mai spus preşedintele american.

Comentarii Facebook