Miercuri 24 Aprilie

De ce-ți scade salariul când şeful tău are un copil - STUDIU

 

De foarte multe ori, angajații pierd sume la salariu după ce managerii devin părinți din cauza instinctului de conservare. 

 

Conform unui studiu citat de Forbes.com, bărbații cu funcţie de director care devin tată își cresc salariile și taie din cele ale angajaţilor. Salariile angajaţilor scad în medie cu 0,2% când şeful devine tată, iar veniturile acestuia cresc cu 4,9%.

 

Studiul a fost realizat de 3 profesori universitari care au analizat 10.655 de companii din Danemarca, pe o perioadă de 10 ani.

 

Naşterea unui copil îl face pe un director executiv să direcţioneze spre familia sa mai multe din resursele firmei pe care o conduce”, se arată în raport. 

 

Studiul realizat de profesorii David Gaddis Ross de la Columbia Business School, Michael Dahl de la Aalborg University şi Cristian Dezso de la University of Maryland Smith School of Business arată că dacă şeful are o fetiţă, sunt şanse foarte bune ca el să crească salariile subordonaţilor.

 

Explicaţia ar fi că bărbaţii care devin taţi de fetiţe ”îşi dezvoltă latura feminină şi valorile feminine”, adică și grija pentru starea de bine a celorlalţi.

Comentarii Facebook