De ce preferă femeile bărbații amuzanți? Vezi ce spun cercetătorii


Potrivit oamenilor de știință, motivul pentru care femeile preferă bărbații amuzanți este dictat de evoluție. Mai exact, cercetătorii susțin că regiunile din creierul femeii asociate cu recompensa devin mai active atunci când acestea sunt expuse la umor.

Constatările susţin ideea potrivit căreia femeile au evoluat pentru a aprecia umorul, în timp ce bărbaţii au evoluat pentru a-l produce. Potrivit acestei idei, femeile consideră că aceste capacităţi ale bărbaţilor sunt sau nu parteneri potriviţi din punct de vedere genetic, scrie Descoperă.ro.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de ştiinţă de la Stanford University School of Medicine pe un eşantion de 22 de tineri, băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani, iar subiecților le-au fost scanaţi creierii în timp ce urmăreau videoclipuri amuzante.

Pentru a se putea face comparaţii, creierii copiilor au fost scanaţi şi atunci când aceștia erau expuşi la clipuri „pozitive”, în care erau prezentați oameni care dansau, sau la clipuri neutre în care erau prezentate imagini din natură şi copii mergând pe bicicletă.

La finalul studiului, participanţii au fost întrebaţi cât de multe le-a plăcut fiecare clip video şi cât de amuzant li s-a părut.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook