De ce înșeală femeile cu adevărat?


Fapul că bărbații sunt mai predispuși să înșele este un stereotip foarte comun, însă și femeile o fac, chiar dacă, la prima vedere, motivele pentru care înșeală par mai profunde.

Expertul în psihologie li terapie relațională, Renee Lee, vorbește despre adevăratele motive care stau în spatele aventurilor femeilor implicate în relații stabile.

1. Trec printr-o tranzitie

Pe masura ce o femeie se maturizeaza, tot felul de evenimente ii afecteaza psihicul: de la pierderea unuia dintre parinti la statutul ei relational adesea oscilant. Acestea sunt momente de tranzitie care fac femeia sa fie tot mai introspectiva, explica Lee. Chiar daca tot ce si-a dorit pana in prezent este sa isi formeze o familie, intreaga tranzitie ii tulbura latura emotionala facand-o sa-si puna clasica intrebare: “Incotro ma indrept?” Disconfortul creat de schimbare, dar si de lipsa unui obiectiv pe termen lung sau frica de el pot determina reactia-impuls de a gasi pe cineva care sa o faca sa uite de toate grijile din prezent. Acel cineva se concretizeaza, cel mai des, in fiinta unui barbat si intr-o aventura amoroasa.

2. Nu se simt apreciate

Fara doar si poate, se intampla des ca o femeie, indiferent cate realizari are in domeniul profesional, la scoala sau pe alte planuri (chiar in bucatarie), sa nu fie intampinata cu acel “Bravo! Sunt mandru de tine!” din partea partenerului. Lipsa de apreciere, aprecierea scazuta sau cea existenta, dar nearatata vor determina femeia in cauza sa caute o legatura emotionala care sa o faca sa simte ca ea, insasi, merita! Femeile care nu se simt apreciate acasa, in relatia de cuplu, resimt adesea frustrare si sufera depresii, fapt ce le lasa mai receptive la aventuri amoroase in care amantul, cel putin aparent, o apreciaza mai mult decat partenerul.

3. Cand simt ca relatia se sfarseste

“Femeile simt, de regula, cand ceva nu merge in relatie. Chit ca nu pot pune punctul pe i, exista o anume neliniste si greutate interioara care le spune ca ceva este pe punctul de a se rupe. In astfel de momente, motivate si de frica de singuratate, femeile tind sa caute alternative pentru atenuarea durerii dupa despartire. Cel mai des, isi indrepta atentia catre un alt barbat, chiar inainte de despartire, pentru a avea un fel de perna moala pe care sa poata cadea dupa socul (chiar si cel asteptat) al separarii. In acest caz, infidelitatea ia forma unei masuri de autoprotectie.

Mai multe detalii pe Lyla.ro

Comentarii Facebook