Cum îți poate salva cafeaua viața? Vezi ce spun cercetătorii


Băutul cafelei este pentru mulți oameni un ritual zilnic, fără de care nu se pot trezi corespunzător, însă, cercetările recente arată că aceasta are și o multitudine de beneficii asupra organismului uman. Chiar mai mult, un nou studiu arată că această băutură ne asigură și buna funcționare a sănătății mintale.

Oamenii de știință de la Harvard School of Public Health au demonstrat că un consum moderat de cafea poate fi benefic în reducerea riscului de sinucidere.

Spre deosebire de investigaţiile anterioare, noi am reuşită evaluăm asocierea dintre băuturile care conţin cofeină şi cele fără cofeină şi am identificat cofeina drept substanţa care are cele mai multe proprietăţi protective ale cafelei”, a declarat Michel Lucas, coordonatorul studiului.

Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au folosit informaţii adunate din alte trei studii din Statele Unite. Datele au fost obţinute de la 43. 599 de bărbaţi care au luat parte la studiul Health Professionals Follow-Up Study, 73.820 de femei din Nurses' Health Study şi încă 91.005 de femei implicate în cercetarea Nurses' Health Study II, scrie descoperă.ro.

Pe baza chestionarelor completate de participanții la studiu, cercetătorii au măsurat consumul de cofeină, de cafea şi de cafea decofeinizată, administrat la fiecare patru ani. Deşi studiile au vizat mai multe surse de cofeină, cafeaua a fost cea mai populară.

Comentarii Facebook