De ce înșeală bărbații, deși își iubesc partenerele

 

Bărbații au o dorință mult mai acută de a cunoaște persoane noi, decât femeile, apreciază psihologul Eric Anderson, de la Universitatea din Worchester, Anglia. El spune că ”înşelatul este un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei”. 

 

Într-o relație, după circa 3 luni, apar încercările de a condimenta viaţa sexuală, dar lucrurile intră încet, încet în monotonie și frecvența actelor sexuale scade. Atunci apare dorința de a face sex cu altcineva, deși bărbaţii nu vor să îşi părăsească partenerele. Bărbații doresc să îşi satisfacă fanteziile sexuale, dar nu vor să își abandoneze relațiile, scrie doctorulzilei.ro.

 

După ce am intervievat 120 de bărbaţi tineri şi am analizat sute de studii am ajuns la concluzia că înşelatul este un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei. Insistând asupra monogamiei înseamnă să ignori adevărul despre sexualitatea masculină”, a precizat psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia.

 

Despărțirea de partenere nu este luată în calcul, pentru că nu vor să distrugă ceea ce au clădit, dar nu pot nici să vorbească despre fanteziile lor pentru că și-ar strica relația. Astfel că singura variată viabilă a masculilor este infidelitatea.

Comentarii Facebook