Daunele din cazul Huidu, înjumătățite de Curtea de Apel Brașov


Curtea de Apel Brașov a decis să înjumătățească daunele care trebuie plătite de firma de asigurări rudelor victimelor accidentului provocat de Huidu în 2011, ajungând la un total de plată de 190.000 de euro.

În prima instanță, societatea de asigurări era obigată să plătească integral daunele cauzate familiilor celor implicați în accident, în valoare totală de 360.000 de euro, sumă stabilită de Judecătoria Brașov, în data de 18 decembrie 2012.

Avocatul firmei de asigurări a spus că sumele stabilite de Judecătoria Braşov sunt prea mari şi a adus ca dovezi mai multe statistici privind daunele acordate de instanţe în cazul unor accidente cu victime, despăgubirile fiind mult mai mici.

Şi avocatul lui Huidu, Ioan Mînjină, a cerut diminuarea cuantumului despăgubirilor, deşi clientul său nu plăteşte direct daunele, ci firma acestuia de asigurări. Avocatul a declarat jurnaliştilor că Huidu nu i-a cerut să solicite diminuarea despăgubirilor, şi că şi-a susţinut un punct de vedere, scrie realitatea.net.

Avocatul Ioanei Câmpean, fiica uneia dintre victime, a cerut în schimb majorarea despăgubirilor stabilite pentru ea, de la 120.000 de eur, la 240.000 de euro, sub pretextul că pentru familia celelilalte victime au fost stabilite daune de totale de 240.000 de euro (câte 120.000 euro pentru soţia şi fiul lui Ştefan Balog).

Comentarii Facebook