Dacia va produce două noi modele la Piteşti


Uzina Dacia de la Piteşti - Mioveni - va produce două noi modele: Renault Symbol şi Dacia Sandero cu volan pe dreapta.

Thomas Dubruel, directorul Renault România, a declarat, la evenimentul de lansare a noilor modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, că noul produs al grupului, Renault Symbol, va fi vândut doar pe anumite pieţe, acolo unde numele Symbol a reprezentat foarte mult pentru cota de piaţă. Doar în Turcia, anul trecut au fost vândute 50.000 de automobile sub acest nume. Acesta este şi motivul pentru care maşina a fost prezentată la Salonul Auto din Istanbul, potrivit Realitatea.net.

Începând cu această generaţie, Renault Symbol este construit pe baza platformei Dacia Logan, având elemente diferite la partea de design (grilă, faruri, spoilere) şi la unele dotări şi echipamente. Directorul Dubruel ne-a mai precizat că pe restul pieţelor unde Logan a avut succes sub marca Renault va rămâne prezent ca atare, în noua generaţie. De exemplu, în America de Sud, unde acum sunt vândute atât Symbol, cât şi Logan, cel care va rămâne va fi Renault Logan. La fel şi pe piaţa din Rusia.

De asemenea, odată cu lansarea pe piaţa britanică a celor două modele Dacia, Duster şi Sandero, la Mioveni va intra în fabricaţie, în premieră, Sandero cu volan pe partea dreaptă. În acest fel, o mare parte din producţia uzinei Dacia va avea asigurată vânzarea pe pieţele de export, respectiv un volum de 60.000-70.000 de unităţi, peste cele existente deja în vestul Europei.

Comentarii Facebook