Cutremur devastator in Noua Zeelanda! Primele estimari vorbesc despre 65 de morti - FOTO


Un cutremur de 6,3 pe scara Richter s-a produs in metropola neozeelandeza Christchurch, inregistrandu-se pana in acest moment cel putin 65 morti.

Seismul s-a produs marti in Noua Zeelanda, a anuntat premierul John Key si a fost urmat de cateva replici. Dezastrul a fost amplificat de faptul ca seismul s-a produs la numai 4 kilometri in adancime.

Multe cladiri din Christchurch, dar si din localitatile invecinate, s-au prabusit, asfaltul soselelor a crapat in multe locuri si au izbucnit incendii.

Premierul John Key a anuntat ca apa, gazele si curentul electric au fost oprite in oras. De asemenea, aeroportul international a fost inchis si traficul feroviar a fost sistat.

Echipele de salvare scot ranitii de sub ruinele cladirilor darimate, iar Australia a trimis o echipa de salvare de 40 de persoane pentru a ajuta la eforturile de salvare.

"Este posibil sa asistam la cea mai neagra zi a Noii Zeelande. Este o comunitate aflata in agonie totala. Avem nevoie ca aceasta comunitate sa se uneasca, iar oamenii sa se ajute unii pe altii, asa cum au mai facut-o in trecut si o vor face din nou", a declarat premierul la postul TVNZ.

Presa din Noua Zeelanda scrie ca pagubele ar fi mai mari decat la cutremurul de 7,1 grade pe scara Richter produs in aceeasi regiune in septembrie 2010.

Comentarii Facebook