Curry-ul poate preveni diabetul


Potrivit unui studiu realizat în Thailanda persoanele care consumă zilic o cantitate mică de curry au șanse mult mai mici de a se îmbolnăvi de diabet.

Studiul, publicat în Diabetes Care, s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni, timp în care 240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II) au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanţă placebo.

"Datorită beneficiilor lui şi faptului că nu are efecte secundare, propunem ca extractul de curcumină să fie folosit în terapiile de intervenţie în rândul populaţiei prediabetice", a spus autorul principal al acestui studiu, Somlak Chuengsamarn, de la Universitatea Srinakharinwirot din Nakomnayok, Thailanda, informează mediafax.ro.

În timpul acestui studiu, în rândul celor 119 voluntari care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină (250 mg) nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II, comparativ cu grupul de 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, în care s-au înregistrat 19 noi cazuri de diabet.

Comentarii Facebook