Cum să te protejezi de gripă. Află cea mai simplă metodă


Spălatul pe mâini este foarte important în sezonul gripal pentru că de fiecare dată când o persoană îşi atinge faţa, în special nasul sau gura, poate contacta virusul.

La fiecare atingere a feţei, se face un transfer de bacterii şi viruşi între palme şi faţă şi este principalul mod prin care viruşii ajung de pe suprafeţele contaminta în corp şi invers, conform descoperă.ro.

"Între două spălări pe mâini există destule oportunităţi de recontaminare", susţine coordonatorul studiului Wladimir Alonso.

Potrivit unui studiului  realizat pe 249 de persoane, cercetătorii au observat că oamenii îşi ating feţele, în medie, de 3,6 ori pe oră, în timp ce contactul cu un obiect comun se face de 3,3 ori pe oră, notând modul în care ating suprafeţele comune din metro. Prin urmare, oamenii au mai multe ocazii de a contacta microbi, decât de a se spăla pe mâini.

"Este important să înţelegem mecanismele de bază prin care se transmit bolile, pentru a putea să profităm cu adevărat de spălatul pe mâini", a declarat Alonso



Comentarii Facebook