Cum să scapi de celulită! Vezi sfaturile Dr. OZ


Chiar dacă urmezi o dietă corepunzătoare și faci sport regulat, semnele celulitei nu dispar cu una cu două. Celebrul Dr. Oz a prezentat câteva trucuri pentru a atenua aspectul celulitei.

1. Exfoliază pielea cu zaţ de cafea

Nu arunca niciodată zaţul de cafea, ci păstrează-l pentru seara când te întorci de la serviciu, pentru a-l folosi pentru exfolierea zonelor afectate de celulită. Amestecă-l cu puţină cacao şi ulei de măsline, masează zonele cu celulită, lasă-l să acţioneze 10 minute şi îndepărtează cu apă caldă.

2. Renunţă sau limitează consumul alimentelor care favorizează celulita

Potrivit prof. dr. nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, nu trebuie să ai kilograme în plus pentru a avea celulită. Pe lângă factorii care nu pot să fie modificaţi, există alimente care pot să-ţi înrăutăţească celulita, în timp. În categoria alimentelor care favorizează celulita intră: sucurile carbogazoase, cafeaua în exces, alcoolul în exces, prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food, mezelurile şi alte grăsimi animale preparate industrial (conserve, semipreparate, pateu), dulciurile şi alimentele rafinate.

3. Evită consumul exagerat de sare şi zahăr rafinat

Zahărul ajunge in celulele adipoase şi le determină să-ţi mărească volumul. Ştim că sarea favorizează retenţia lichidelor, accentuând şi mai mult aspectul inestetic al celulitei. Dr. Oz nu-ţi recomandă să depăşeşti 6 linguriţe de zahăr pe zi (inclusiv cel din preparatele cumpărate) şi nici să consumi mai mult de 200 miligrame de sodiu.

Citeşte mai multe sfaturi pe eva.ro.

Comentarii Facebook