Cum poți învăța mai ușor o limbă străină


Potrivit ultimelor cercetări ale oamenilor de știință scoțieni oamenii pot învăța mai ușor o limbă străină dacă sunt dispuși să cânte. Cercetărorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit că adulţii care cânta cuvinte sau fraze scurte dintr-o limbă pe care o învăţau, ajungeau să vorbească de două ori mai bine decât restul participanților la studiu.

Aceștia susțin că prin ascultarea şi apoi redarea prin cântec a cuvintelor, facem apel la o tehnică ce foloseşte legătura puternică dintre muzică şi memorie, iar chiar dacă nu se ştie exact cum, muzica pare să îi ajute pe studenţi atunci când aceştia învaţă şi ajută la declanşarea amintirilor.

Dr. Katie Overy, coordonatorul studiului, susţine că redarea prin cântec a cuvintelor sau frazelor poate asigura o nouă alternativă la metoda tradiţională de învăţat bazată pe ascultare şi reproducere.

Majoritatea oamenilor au deja experienţă în amintirea cuvintelor din cântece pe care le-au auzit, iar uneori profesorii de limbi străine folosesc cântecele pentru a-i ajuta pe copii să înveţe. Am dorit să observăm dacă există vreun beneficiu şi am descoperit că redarea prin cântece este mai eficientă, mai ales atunci când vine vorba de teste orale la limbi străine”, a declarat Overy, scrie Descoperă.ro.

Oamenii de ştiinţă au folosit la studiu înregistrări în limba maghiară cu scopul de-ai ajuta pe 60 de adulţi să înveţe limba. Aceasta a fost aleasă tocmai pentru că era foarte puţin probabil ca participanţii să se fi întâlnit cu ea.

Comentarii Facebook