CTP despre reacția lui Dragnea după atacul Gabrielei Firea

 

Liviu Dragnea va trece la atac după ce a fost luat în colimator de Gabriela Firea, este de părere analistul Cristian Tudor Popescu.

 

Jurnalistul susține că ”așa fac toți indivizii cu vocație dictatorială când simt că poziția le e şubrezită, trec la atacuri scelerate”.

 

Nu a rezolvat nimic (acest CEx al PSD, n.r. ) și nu avea cum, pentru că la un partid de factura PSD nu se produc evoluții spectaculoase într-un CEx sau într-o adunare de partid. Acolo nu are nimeni curajul, în vechea tradiție a Partidului Comunist din România, să voteze deschis împotriva liderului maxim. Dar, după ce s-a terminat ședința și chiar înainte, au loc tot felul de manevre, de discuții și puneri la cale, pentru că situația domnului Dragnea e din ce în ce mai vizibil dificilă. E contestat acum de o persoană foarte grea din partid, Gabriela Firea, pe care n-o poate da afară. Doamna Firea e primar și va rămâne, și dânsa a mers până la niște afirmaţii care nu mai pot fi trecute cu vedere cu zâmbetul de felină obosită al lui Liviu Dragnea, cum ar fi aceea că a fost montată intervenția cetățeanului - așa-zis spontană - asupra prefectului Cliseru, a fost montată de Carmen Dan. E, în premieră, o acuzație extrem de gravă la adresa ministrului de Interne, care e strâns legată de Liviu Dragnea, cum a spus și Gabriela Firea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

 

În fața acestor atacuri la scenă deschisă, Liviu Dragnea a aplicat metoda relaxării semi-plictisite, a surâsului superios, pe care o folosește de multe ori, numai că nu e râsul lui, nu e o glumă. Mai ales că Gabriela Firea a invocat o a treia persoană, pe lângă Ecaterina Andronescu, și pe Corina Creţu, comisar european, care a transmis prin Gabriela Firea adunării partidului că autoritățile europene sunt îngrijorate de cum decurg lucrurile în legătură cu ce s-a întâmplat în 10 august. Situația nu e nicidecum ușoară pentru Dragnea. În astfel de situații, un ins care este preocupat, potrivit propriei declarații, să nu iasă drept prost din funcție și din viaţă, un astfel de individ nu poate să se comporte decât iresponsabil, să pluseze, să blufeze, să atace atunci când simte. Așa fac toți indivizii cu vocație dictatorială când simt că poziția le este şubrezită, trec la niște atacuri scelerate. Un astfel de atac e ordinul dat doamnei Dăncilă să fabrice o ordonanță pentru a-i scoate din puşcării pe toți cei care au fost judecați când erau în funcțiune protocoalele SRI-Justiție, diverse organisme”, a adăugat jurnalistul.

 

El a mai spus că președintele PSD ”nu vrea să țină seama de posibilele urmări ale unei asemenea ordonanțe de urgență, atât în plan intern, unde situația e clar tensionată, există o tensiune socială palpabilă, cât și în plan extern, unde, cum avertizează comisarul Corina Creţu, ochii Bruxelles-ului sunt ațintiți asupra României și nu cu priviri binevoitoare”.

Comentarii Facebook