Copii legați de paturi, într-un spital din România - VIDEO

 

Copiii de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău au fost filmați în timp ce erau legați de laturi, de mâini şi picioare, cu fâşii de tifon. 

 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a declanşat o anchetă. ”Facem verificări la ora actuală, în acest caz, pentru că vrem să stabilim despre ce este vorba şi, în funcţie de rezultatul acestor verificări, vom stabili cu exactitate şi încadrarea juridică a faptelor, după care vom putea vorbi despre pedepse”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.

 

Verificările au fost dispuse în urma vizionării imaginilor difuzate de posturile centrale de televiziune. O echipă din cadrul Poliţiei municipiului s-a deplasat la unitatea spitalicească respectivă să vadă care sunt lucrurile de fapt”, a mai declarat Crucianu.

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Buzău a demarat o anchetă. ”Am trimis de urgenţă o echipă la Spitalul Judeţean în urma sesizărilor pe care le-am primit de la jurnalişti, să vedem care e situaţia acolo. Menţionăm că din cunoştinţele pe care le avem în spitalul din Buzău avem internaţi din centrele de plasament, în acest moment, doar copii cu handidcap sever”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs, conform rtv.net.

 

Directorul Spitalului Judeţean Buzău a refuzat să comenteze situaţia.

Comentarii Facebook