Controale la spitalele CFR din tara, inclusiv la cel din Cluj, dupa ce doua femei s-au imbolnavit grav in Spitalul CFR 2 din Capitala

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat astazi ca de luni a dispus un control la toate cele 16 spitalele CFR din tara, printre care si cel din Cluj. Decizia a fost luata dupa ce doua femei s-au imbolnavit grav in Spitalul CFR 2 din Capitala.

 

"De luni, eu am ordonat o ancheta nu numai la CFR 2, ci si la celelalte spitale din sistemul cailor ferate, pentru ca sunt 16 spitale in toata tara", a declarat Berceanu. El a spus ca Ministerul Transporturilor se ocupa de aceste unitati medicale doar din punct de vedere administrativ, pentru ca din punct de vedere medical acestea sunt subordonate Ministerului Sanatatii.

 

Radu Berceanu a spus ca in 2010 nu mai pot fi acceptate astfel de lucruri, sa te duci in spital pentru o interventie minora si sa contactezi alte boli.

 

Doua femei, una dintre ele fiind Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului National de Opereta, au ajuns in stare grava dupa ce au suferit interventii chirurgicale minore in Spitalul CFR 2 din Bucuresti.

 

Amalia Antoniu respira sambata seara fara aparate, dupa ce a fost in coma. Cealalta femeie, Alice Roxana Preda, este insa, potrivit medicilor, in stare foarte grava.

 

Ministerul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca ancheta este inca in derulare, ca au fost ridicate probe de la Spitalul CFR 2 si ca se asteapta rezultatele. El a spus ca cele doua femei au fost operate in acelasi bloc operator la interval de 30 de minute.

 

 

 

 

Comentarii Facebook