Miercuri 24 Aprilie

Consecințele excesului de alcool în tinerețe


Potrivit oamenilor de știință din Suedia, consumul excesiv de alcool și droguri în adolescență poate crește cu mult șansele de a suferi de demență înaintea vârstei de 65 de ani.

Conform unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Suedia pe 488.484 de bărbaţi suedezi recrutaţi în armată între septembrie 1969 şi decembrie 1979 la vârsta medie de 18 ani, alcoolul consumat în exces este cel mai important dintre cei nouă factori de risc pentru demenţă ce pot fi urmăriţi până în adolescenţă, potrivit AFP.

În perioada de recrutare de 37 de ani, 487 dintre subiecții studiului au fost diagnosticați cu demență, în medie, la 54 de ani.

Aproximativ 68% dintre cazurile de demență timăurie pot fi atribuite mai multor factori de risc, precum consumul de alcool, de droguri, depresia, statura scundă, hipertensiunea un tată ce suferă de demenţă sau atacul cerebral.

Un singur caz de intoxicare cu alcool creşte riscul de demenţă timpurie de 5 ori”, a spus Peter Nordstroem, profesor de geriatrie la Universitatea Umea şi coordonatorul studiului publicat în Journal of the American Medical Association.

Comentarii Facebook