Condamnări PENIBILE în dosarul ”Microsoft”. Au furat milioane de dolari și au primit pedepse modeste

 

Instanța a pronunțat condamnări modeste în celebrul dosar ”Microsoft”, unde prejudiciul depășeste 20 de milioane de euro.

 

Omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, a fost condamnat azi la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft. Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a primit trei ani de închisoare cu executare în același dosar. Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu a fost condamnat la rândul său la doi ani de închisoare cu executare. Spre deosebire de aceștia, omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. 

 

Ărocurorul de şedinţă a solicitat condamnarea la închisoare cu executare a celor patru şi confiscarea specială a unor sume de bani - 2 milioane euro de la Gabriel Sandu, 2 milioane euro de la Dorin Cocoş, 7,5 milioane dolari şi 2 milioane euro de la Nicolae Dumitru şi 4 milioane euro de la Gheorghe Ştefan, scrie realitatea.net .

 

DNA susține că acest contract, de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004, ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat. 

 

Contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat. 

Sentința emisă azi nu este definitivă.

Comentarii Facebook