Concedierile colective la TVR încep în 20 noiembrie. 962 oameni vor fi dați afară

 

Concedierile colective în TVR vor începe în 20 noiembrie şi 962 locuri de muncă vor fi resteucturate.

 

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a transmis marţi Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR (SPUSTV), notificarea privind intenţia SRTv de concediere colectivă, precum şi Proiectul planului de reorganizare şi restructurare de personal în cadrul TVR, parte a implementării Programului de redresare economică a televiziunii publice. Proiectul, precum şi conţinutul notificării au fost aprobate prin Ordinul lui Claudiu Săftoiu, potrivit Mediafax.

 

În notificarea şi convocarea privind intenţia de concediere colectivă transmisă SPUSTV de către Claudiu Săftoiu se spune că numărul total de salariaţi al TVR era, la data de 31 august 2012, de 3.302 din care 98 funcţii de conducere şi 3.204 funcţii de execuţie, din care 1.581 personal de specialitate şi 1.721 personal suport.

 

Planul de restructurare prevede desființarea a 962 de locuri de muncă, din care 21 locuri de muncă cu caracter de funcţii de conducere şi 941 locuri de muncă cu caracter de funcţii de execuţie, din care 467 personal de specialitate, 495 personal suport.

 

Concedierile vor avea loc din 20 noiembrie 2012.

Comentarii Facebook