COD PORTOCALIU DE CANICULĂ. VEZI județele afectate și harta


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru regiunile din vestul, sudul şi estul ţării, valabilă vineri.

Temperaturile vor atinge, izolat, 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Conform avertizării meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35....37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării.

Tot vineri, restul ţării se va afla sub cod galben de caniculă.

Sâmbătă, 23 iunie, în sudul extrem şi în sud-estul ţării se va menţine vremea caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De asemenea, în intervalul 22 iunie ora 18:00 - 23 iunie ora 18:00, vremea se va strica în majoritatea regiunilor.

În vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie, local averse ce pot depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte.

Comentarii Facebook